Polskie Demony

Demony z piekła rodem!

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Gry

Ogłoszenie

Zapoznać się z regulaminami, nie są nudne i rozwlekłe...

#1 2008-03-28 14:16:35

Cahir

Administrator

Punktów :   

Force Shielder

Wszystko o FS

#2 2008-03-28 23:56:02

DyingFetus

Administrator

9746292
Punktów :   

Re: Force Shielder

Force Shielderzy specjalizują się w kontrolowaniu mocy na krótki dystans, oznacza to, że są słabi w atakach na dł‚ugi dystans. Jednakże słabość przykrywa ich suport magiczny zwiększający siłę ataku manipulując zewnętrzną mocą wokół ich ciał‚. są to metody, które pokrywają się z mocami Wizarda. Ta rewolucyjna inwencja stała się punktem zwrotnym w stylu bitewnym Nevarethu. Force Shielderzy muszą sporo zainwestować w siłę fizyczna by korzystać‡ z Armoru. Muszą również inwestować w zwinność by zwiększyć siłę ataku, ponieważ mogą korzystać tylko z miecza jednorę cznego. Doświadczeni Force Shielderzy znają przerażenie drogi manipulacji Astral Shieldem oraz mogą stworzyć perfekcyjną obronę jeśli są mistrzami w kontrolowaniu mocy na krótki dystans.

#3 2008-03-29 09:17:36

Lord

Expert

11133827
Punktów :   

Uwaga pracuje nad poradnikiem dla FS'a oraz innych postaci. Każdy kto nie wie jak prowadzić postać będzie mógł to zrobić wg. mojego wzoru. Pozdro

Bo ja jestem Bogiem uświadom to sobie sobie...,[...].... orany rany jestem niepokonany !!!!!

POMOGŁEM ?? ZAPODAJ REPUTA !!

#4 2008-03-29 14:01:20

Lord

Expert

11133827
Punktów :   

FORCE SHIELDER: CZYLI CO TO JEST I Z CZYM TO SIĘ JE.

Na dobry początek wypisze zalety i wady naszego tanka.

ZALETY:
-Ogromny defense, nasza głowna zaleta.
-W miarę łatwy do prowadzenia.
-Dość wysoki crit rate, czyli dość często wchodzą nam crity.
-Można samemu ownować wysokie lokacje np. B2F ze względu na deff.

WADY:
-Niski dmg, a to strasznie boli szczególnie na wysokich lvl.
-Jeżeli mamy niski dmg to potrzebujemy dobry sprzęt i tutaj kolejna wada; drogie itemy.
-Niski Def Rate, bardzo często obrywamy.
-Niski Hit rate, jeżeli nie używamy combo mamy średnio 1 na 8 hitów missa.

JAK ZABRAĆ SIE ZA FS'a.
Do 50 lv nic się za bardzo nie dzieje pozatym, że wykonujemy co 10lv growtsh goal, aby mieć combo, aure, BM1 i BM2. Od 50 lv zaczynamy trening (więcej o treningu w innym moim poradniku), jednak opisze tutaj po krótce jak to powinno wyglądać. Jak dobrze wiemy FS posługuje się jedno ręcznym mieczem (blade/katana) oraz astralną tarczą (crystale), więc do walki używa zarówno magi jak i sworda co sprawia, że musi mniej więcej w jednakowym czasie bić magie i sworda. Najlepiej trenować tak wpierw magie do a.experta, gdyż tam mamy nasz najleprzy stun i całkiem miły buff na defense, następnie sworda do completera, a na koniec bijemy magie do transa i dobijamy sworda. Tyle odnośnie treningu naszym czołgiem. Zakładamy, że mamy już dbl transa lv około 70-80, więc czas najwyższy na nowy set, tutaj trzeba mieć dużo alz, gdyż set, który nas powinien interesować jest drogi, niestety FS'a można poprowadzić na 3 różne sposoby:
-Sword FS dobry na pve pure str reszta pod set
-Magic FS dobry w pvp pure int reszta pod set
-Hybryda, czyli połączenie oby dwóch, ale jak powiedział Pro4Fun jeżeli ma się troche wszystkiego to wszystk jest to bani. Osobiście odradzam hybryde.

JAKIE ITEMY DLA NASZEGO FS'a:
Do treningu to wiadomo shadowsteel.

-Osmiun Armour/Battle Suit +100HP
-Osmiun Armour/Battle Helm +20% crit dmg
-Osmiun Armour/Battle Boots +100HP
-Osmiun Armour/Battle Gloves +Attack
-Osmiun Blade/Katana +20% crit dmg
-Lapis Crystal + 20% crit dmg
-2x Ring Of Luck+2,+3itd....
-Amulet Of Guard+1,+2itd
-2x Barcelet Of Fighter+1,+2itd
-EOF+5itd...

Wiem jest to drogi set ale niestety nie ma na to rady. Ktoś może zpaytać, a czemu nie Shineguard ?? Bo Shinegurad jest kiepski i jeżeli znajdziemy jakiegoś Shineguard z dobrą opcją to cena będzie kolosalna, więc odpada, a osmiun jest świetny. Jeżeli ktoś ma dużo, bardzo dużo kasy może sobie pozwolić na taki set:

-Osmiun Battle Suit +50HP +7% sword/magic skill amp (w tym miejscu chciałbym pozdrowić Pro4Fun ;p)
-Osmiun Battle Gloves +7% sword/magic skill amp
-Osmiun Battle Boots +50Hp +7% sword/magic skill amp
-Osmiun Battle Helm +36% crit dmg/ +10%crit dmg +7% sword/magic skill amp
-Osmiun Blade/Katana +10% crit dmg +7% sword/magic skill amp
-Reszta zostaje.

Ale ten set jak mówiłem tylko jeżeli ktoś jest bardzo bogaty. Set już mamy czas na skille i combo.

SKILLE I COMBO:
Tutaj rozpisze jakie skille maxować a jakie nie i jakie wg. mnie jest najleprze combo:

Otóż:
-Shield Splinter (completer skill) na 9lv
-Shield Break (g.master skill) na 9lv
-Shield Explosion (a.master skill) można maxować, ja polecam jednak 9lv
-Shield Ray (master skill) maxujemy
-Storm Crush (a.expert skill) można dać na 9lv
-Round Cut (a.expert skill) można dać na maxa, jeżeli ktoś ma jakieś extra alz, żeby go kupić.
-Guillotine (expert skill) maxujemy
-Shield Charge (expert skill) maxujemy
-3 Cannony na maxa można wziąść, polecam szczególnie magic FS'om
-Blade Of Judgement (a.expert skill) można wymaxować, ja polecam na 9lv
-Crushing Blade (świetny buff) maxujemy
-Shield Harden oczywiście maxujemy
-Art Of Defense (transcender buff) można wymaxować
-.................(nie pamiętam nazwy uzupełnie to (completer buff)) oczywiście maxujemy

Upgrade to wiadomo:
-Defense
-Magic/Attack
-Def Rate
-HP

Takie skille powinny się znaleźć na naszym FS.
Czas na COMBO:

Combo na PVE:
-Blade Of Judgement->Shield Break->Shield Explosion->Shield Splinter

Combo na PVP
-Shield Break->Shield Ray->Shield Explosion->Shield Splinter

Aby wybić przeciwnika z combo można uzyć SHIELD CHARGE ;p

ALTERNATYWY NA PVP:
-Warrior o imo tutaj nie ma problemów, chyba, że warrior ma dobrego builda to wtedy może być ciepło, ale wystarczy zażucić buffa z completera na absorb dmg i warrior pada
-Wizzard to samo co przy warku, chyba, że wiz jest wyampwany to nawet nie podejde
-Force Archer, absorb dmg + Shield Chargen i jedziemy nasze combo
-Blader, cała zabawa polega na tym, żeby weszły nam crity jeśli wejdą 3 lub więcej mamy wygrane.
-Force Blader, jeżeli jedzie combo to my robimy to samo, ważne, żeby nasze combo było szybsze, chyba, że FB używa debuffów wtedy nie ma rady cały czas włączamy absorb dmg i może się uda ;/

Ważne też mieć włączone przy każdy pvp absorb dmg buff, a w przypadku magic FS polecam Art OF Defense, który nas unieruchamia ale za to daje takiego kopa do defa, że poezja, wtedy jedziemy canonami dziadyge i po sprawie xD

To by bylo na tyle, dodam jeszcze, że FS przy BM2 dostaje wielką tarcze astralną, coś jak piła tarczowa, którą żuca na odległość,a skill z BM2 bije wszystkich wokół FS'a na niewielkim obszarze.

Dzięki za uwage, mam nadzieję, że się przyda.

Pomogłem zapodaj reputa. POOZDRO
See You In Game.

Ostatnio edytowany przez Lord (2008-03-30 10:03:43)

Bo ja jestem Bogiem uświadom to sobie sobie...,[...].... orany rany jestem niepokonany !!!!!

POMOGŁEM ?? ZAPODAJ REPUTA !!

#5 2008-03-30 09:55:26

Cahir

Administrator

Punktów :   

wszystko pieknie i przejrzyscie gz

Zapoznać się z regulaminami, nie są nudne i rozwlekłe...

Stopka forum

RSS