Polskie Demony

Demony z piek³a rodem!

Ogłoszenie

Zapoznaæ siê z regulaminami, nie s± nudne i rozwlek³e...

#1 2008-03-28 14:16:35

Cahir

Administrator

Punktów :   

Force Shielder

Wszystko o FS

#2 2008-03-28 23:56:02

DyingFetus

Administrator

9746292
Punktów :   

Re: Force Shielder

Force Shielderzy specjalizuj± siê w kontrolowaniu mocy na krótki dystans, oznacza to, ¿e s± s³abi w atakach na d³‚ugi dystans. Jednak¿e s³abo¶æ przykrywa ich suport magiczny zwiêkszaj±cy si³ê ataku manipuluj±c zewnêtrzn± moc± wokó³ ich cia³‚. s± to metody, które pokrywaj± siê z mocami Wizarda. Ta rewolucyjna inwencja sta³a siê punktem zwrotnym w stylu bitewnym Nevarethu. Force Shielderzy musz± sporo zainwestowaæ w si³ê fizyczna by korzystaæ‡ z Armoru. Musz± równie¿ inwestowaæ w zwinno¶æ by zwiêkszyæ si³ê ataku, poniewa¿ mog± korzystaæ tylko z miecza jednorê cznego. Do¶wiadczeni Force Shielderzy znaj± przera¿enie drogi manipulacji Astral Shieldem oraz mog± stworzyæ perfekcyjn± obronê je¶li s± mistrzami w kontrolowaniu mocy na krótki dystans.

#3 2008-03-29 09:17:36

Lord

Expert

11133827
Punktów :   

Uwaga pracuje nad poradnikiem dla FS'a oraz innych postaci. Ka¿dy kto nie wie jak prowadziæ postaæ bêdzie móg³ to zrobiæ wg. mojego wzoru. Pozdro

Bo ja jestem Bogiem u¶wiadom to sobie sobie...,[...].... orany rany jestem niepokonany !!!!!

POMOG£EM ?? ZAPODAJ REPUTA !!

#4 2008-03-29 14:01:20

Lord

Expert

11133827
Punktów :   

FORCE SHIELDER: CZYLI CO TO JEST I Z CZYM TO SIÊ JE.

Na dobry pocz±tek wypisze zalety i wady naszego tanka.

ZALETY:
-Ogromny defense, nasza g³owna zaleta.
-W miarê ³atwy do prowadzenia.
-Do¶æ wysoki crit rate, czyli do¶æ czêsto wchodz± nam crity.
-Mo¿na samemu ownowaæ wysokie lokacje np. B2F ze wzglêdu na deff.

WADY:
-Niski dmg, a to strasznie boli szczególnie na wysokich lvl.
-Je¿eli mamy niski dmg to potrzebujemy dobry sprzêt i tutaj kolejna wada; drogie itemy.
-Niski Def Rate, bardzo czêsto obrywamy.
-Niski Hit rate, je¿eli nie u¿ywamy combo mamy ¶rednio 1 na 8 hitów missa.

JAK ZABRAÆ SIE ZA FS'a.
Do 50 lv nic siê za bardzo nie dzieje pozatym, ¿e wykonujemy co 10lv growtsh goal, aby mieæ combo, aure, BM1 i BM2. Od 50 lv zaczynamy trening (wiêcej o treningu w innym moim poradniku), jednak opisze tutaj po krótce jak to powinno wygl±daæ. Jak dobrze wiemy FS pos³uguje siê jedno rêcznym mieczem (blade/katana) oraz astraln± tarcz± (crystale), wiêc do walki u¿ywa zarówno magi jak i sworda co sprawia, ¿e musi mniej wiêcej w jednakowym czasie biæ magie i sworda. Najlepiej trenowaæ tak wpierw magie do a.experta, gdy¿ tam mamy nasz najleprzy stun i ca³kiem mi³y buff na defense, nastêpnie sworda do completera, a na koniec bijemy magie do transa i dobijamy sworda. Tyle odno¶nie treningu naszym czo³giem. Zak³adamy, ¿e mamy ju¿ dbl transa lv oko³o 70-80, wiêc czas najwy¿szy na nowy set, tutaj trzeba mieæ du¿o alz, gdy¿ set, który nas powinien interesowaæ jest drogi, niestety FS'a mo¿na poprowadziæ na 3 ró¿ne sposoby:
-Sword FS dobry na pve pure str reszta pod set
-Magic FS dobry w pvp pure int reszta pod set
-Hybryda, czyli po³±czenie oby dwóch, ale jak powiedzia³ Pro4Fun je¿eli ma siê troche wszystkiego to wszystk jest to bani. Osobi¶cie odradzam hybryde.

JAKIE ITEMY DLA NASZEGO FS'a:
Do treningu to wiadomo shadowsteel.

-Osmiun Armour/Battle Suit +100HP
-Osmiun Armour/Battle Helm +20% crit dmg
-Osmiun Armour/Battle Boots +100HP
-Osmiun Armour/Battle Gloves +Attack
-Osmiun Blade/Katana +20% crit dmg
-Lapis Crystal + 20% crit dmg
-2x Ring Of Luck+2,+3itd....
-Amulet Of Guard+1,+2itd
-2x Barcelet Of Fighter+1,+2itd
-EOF+5itd...

Wiem jest to drogi set ale niestety nie ma na to rady. Kto¶ mo¿e zpaytaæ, a czemu nie Shineguard ?? Bo Shinegurad jest kiepski i je¿eli znajdziemy jakiego¶ Shineguard z dobr± opcj± to cena bêdzie kolosalna, wiêc odpada, a osmiun jest ¶wietny. Je¿eli kto¶ ma du¿o, bardzo du¿o kasy mo¿e sobie pozwoliæ na taki set:

-Osmiun Battle Suit +50HP +7% sword/magic skill amp (w tym miejscu chcia³bym pozdrowiæ Pro4Fun ;p)
-Osmiun Battle Gloves +7% sword/magic skill amp
-Osmiun Battle Boots +50Hp +7% sword/magic skill amp
-Osmiun Battle Helm +36% crit dmg/ +10%crit dmg +7% sword/magic skill amp
-Osmiun Blade/Katana +10% crit dmg +7% sword/magic skill amp
-Reszta zostaje.

Ale ten set jak mówi³em tylko je¿eli kto¶ jest bardzo bogaty. Set ju¿ mamy czas na skille i combo.

SKILLE I COMBO:
Tutaj rozpisze jakie skille maxowaæ a jakie nie i jakie wg. mnie jest najleprze combo:

Otó¿:
-Shield Splinter (completer skill) na 9lv
-Shield Break (g.master skill) na 9lv
-Shield Explosion (a.master skill) mo¿na maxowaæ, ja polecam jednak 9lv
-Shield Ray (master skill) maxujemy
-Storm Crush (a.expert skill) mo¿na daæ na 9lv
-Round Cut (a.expert skill) mo¿na daæ na maxa, je¿eli kto¶ ma jakie¶ extra alz, ¿eby go kupiæ.
-Guillotine (expert skill) maxujemy
-Shield Charge (expert skill) maxujemy
-3 Cannony na maxa mo¿na wzi±¶æ, polecam szczególnie magic FS'om
-Blade Of Judgement (a.expert skill) mo¿na wymaxowaæ, ja polecam na 9lv
-Crushing Blade (¶wietny buff) maxujemy
-Shield Harden oczywi¶cie maxujemy
-Art Of Defense (transcender buff) mo¿na wymaxowaæ
-.................(nie pamiêtam nazwy uzupe³nie to (completer buff)) oczywi¶cie maxujemy

Upgrade to wiadomo:
-Defense
-Magic/Attack
-Def Rate
-HP

Takie skille powinny siê znale¼æ na naszym FS.
Czas na COMBO:

Combo na PVE:
-Blade Of Judgement->Shield Break->Shield Explosion->Shield Splinter

Combo na PVP
-Shield Break->Shield Ray->Shield Explosion->Shield Splinter

Aby wybiæ przeciwnika z combo mo¿na uzyæ SHIELD CHARGE ;p

ALTERNATYWY NA PVP:
-Warrior o imo tutaj nie ma problemów, chyba, ¿e warrior ma dobrego builda to wtedy mo¿e byæ ciep³o, ale wystarczy za¿uciæ buffa z completera na absorb dmg i warrior pada
-Wizzard to samo co przy warku, chyba, ¿e wiz jest wyampwany to nawet nie podejde
-Force Archer, absorb dmg + Shield Chargen i jedziemy nasze combo
-Blader, ca³a zabawa polega na tym, ¿eby wesz³y nam crity je¶li wejd± 3 lub wiêcej mamy wygrane.
-Force Blader, je¿eli jedzie combo to my robimy to samo, wa¿ne, ¿eby nasze combo by³o szybsze, chyba, ¿e FB u¿ywa debuffów wtedy nie ma rady ca³y czas w³±czamy absorb dmg i mo¿e siê uda ;/

Wa¿ne te¿ mieæ w³±czone przy ka¿dy pvp absorb dmg buff, a w przypadku magic FS polecam Art OF Defense, który nas unieruchamia ale za to daje takiego kopa do defa, ¿e poezja, wtedy jedziemy canonami dziadyge i po sprawie xD

To by bylo na tyle, dodam jeszcze, ¿e FS przy BM2 dostaje wielk± tarcze astraln±, co¶ jak pi³a tarczowa, któr± ¿uca na odleg³o¶æ,a skill z BM2 bije wszystkich wokó³ FS'a na niewielkim obszarze.

Dziêki za uwage, mam nadziejê, ¿e siê przyda.

Pomog³em zapodaj reputa. POOZDRO
See You In Game.

Ostatnio edytowany przez Lord (2008-03-30 10:03:43)

Bo ja jestem Bogiem u¶wiadom to sobie sobie...,[...].... orany rany jestem niepokonany !!!!!

POMOG£EM ?? ZAPODAJ REPUTA !!

#5 2008-03-30 09:55:26

Cahir

Administrator

Punktów :   

wszystko pieknie i przejrzyscie gz

Zapoznaæ siê z regulaminami, nie s± nudne i rozwlek³e...

Stopka forum

RSS